Gece sahurda yemek için güzel seçenek poğaça ;)
Tarif http://cahidejibek.com/2011/02/07/pastane-pogacasi-nasil-yapilir/  aittir..
Huzurlu akşamlar...

Bu malzemelerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor..


Malzemeler:

3 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı zeytinyağı
3 y.k. şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
7-8 su bardağı bardak un

Yapılışı:


Sırayla bütün malzeyemi bir kaba alarak yumuşak hamur elde edin.
Elinize biraz yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun.
Ilık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında (100 derecede) ısıya dayanaklı bir kapta tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
Hamur mayalandıktan sonra cevizden az büyük parçalar koparıp elinizde açın.
İstediğiniz bir içten içine koyup , yarım ay şeklinde kapatıp kenar kısmından 1 cm geriden parmak uçlarınızla bastırın.
İkinci bir ay şekli gibi düşünün. 
Yada direk kapatıp yuvarlayın avucunuz da kapattığınız kısım tepsinin alt kısmına gelecek şekilde olsun..
Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
Yumurta sarısı sürüp..
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin..

1 yorum:

sarkaç dedi ki...

sahur için gerçekten güzel seçenek. bolca da iç koyunca yanında bir bardak çayla tek başına yeter. ellerinize sağlık.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates