Malzemeler:
1 p. süt
1 s.b. şeker
1 s.b. un
1 p. kakao (Yengem yarısını kullanıyor,acımsı oluyormuş ona göre.
Ama bana öyle gelmiyor :) )
1 y.k. Margarin (eritilmeden)
Krem şanti ve
Hazırlaması için süt
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Süt,şeker,un,kakao ve yağı bir tencerede kaynatıyorsunuz.
Tabi karıştırarak,dibine felan tutar mazallah :)
Tepsinin heryerine hindistan ceviziniserpin ve
sıcak karışımı hindistan cevizin üzerine dökün.
Güzelce yayın, jilet gibi olsun he :)
ve Soğumaya bırakın.
Bir taraftanda krem şantiyi hazırlayın..
Kakaolu karışım krem şantiyi eritmeyecek soğukluğa gelince,
Krem şantiyi bu kakao'lu karışımın üzerine yayın.
Krem şanti kendi halinde buzdolabında bekletince,sürülmesi zor oluyor.
Krem şantiyi'de sürünce, buzdolabına koyun dinlensin :)
Bir kaç sonra çıkardıktan sonra,
Tepsinin her iki tarafından rulo olarak sarın.
Tek taraflı olunca,çok büyük oluyor, Böyle kibarcık oluyor :)
2 rulomuz oluyor böyle,bunları uzunlamasına birbirinden bıçakla ayırın :)
Ve son aşama :)
2 parmak kalınlığında dilim dilim kesin.
Ve servise hazırlayın.
Afiyet,Bal ve şeker olsun :)
7 yorum:
ellerine sağlık arkadaşım süper görünüyor.sevgi ve muhabbet ile...
ellerine sağlık arkadaşım süper görünüyor.sevgi ve muhabbet ile...
Çok güzel olmuş tarifi nerde :) denemek istiyoruumm..Afiet olsun..
Nesrincigim, hani bu guzel pastanin tarifi nerde?
Pek l eziz görünüyor,ellerinize sağlık.
Ricotta yerine labneyi çoğaltabilir veya krem peynir kullanabilirsiniz.
Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.
selam ve sevgiler arkadaşım
bundan bende yapıp, bir güzel yemek istiyorum. Ellerinize sağlık, çok güzell gözüküyorlar. Bu saatte tatlı damarım kabardı sanırım :))
Yorum Gönder