Genelde yumurta ile yapılan fırın sütlacına ben yumurta koymadan yapıyorum..
Herkesin denemesini tavsiye ediyorum, hafif tatlı arayanlar çok güzel bir lezzet..
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı Şeker
1 ç.b. pirinç
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
Pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye alın üzerini geçecek kadar su (4 s.b. kadar) ekleyip,
şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. (10dk civarı ama siz yine bakın)
Üzerine sütü, şekeri ekleyip ara ara karıştırarak bir müddet kaynatın
Küçük bir kaseye nişastayı alıp az su döküp karıştırarak açın.
Küçük bir kaseye nişastayı alıp az su döküp karıştırarak açın.
Kaynayan sütten yarım kepçe alıp kâseye döküp karıştırıyorum ve
Tencereye azar azar ilave ederek karıştırıyorum.
Tencereye azar azar ilave ederek karıştırıyorum.
6-7 dakika daha karıştırarak ocağı kapatın.
Sütlaçları küçük ısıya dayanıklı kâselere dökün.
Yarı'dan daha fazla doldurursanız daha iyi olur.
Yarı'dan daha fazla doldurursanız daha iyi olur.
Kâseleri fırın tepsisine yerleştirin ve
Tepsinin içine yarılarına gelecek kadar su koyarak
Önceden ısıtılmış 200 derece'de fırınlayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece'de fırınlayın.
Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, soğuk servis yapın.
2 yorum:
Ellerinize, emeğinize sağlık. Güzel görünüyor.
Saygılar.
CAnım ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.
Yorum Gönder