Malzemeler:

3 yumurta
1s.b. şeker
1 vanilin
2 kabartma tozu
1,5 s.b. un (ben 2 yapıyorum,çünkü bardak büyüklüğüne göre değişiyor)
Yarım ç.b. ılık su

Kreması için :

2.5 s.b. süt
2 ç.k. un
1 ç.k. nişasta
1 s.b. toz şeker
1 vanilin

Ve Krem şanti

Yapılışı: Yumurta ve şekeri en az 15 dk. çırpın.ÜZerine
1,5 s.b. unu,kabartma tozu ve vanili ekleyip,karıştırın,ve ılık suyu ekleyip,tekrar çırpın.
Kıvam her zaman ki kıvam olacak, boza kıvamı..Sulu olursa,kabarmaz..Kalıba döküp,pişirin.
Krema için: Süt,nişasta,un,vanilya ve toz şekeri,karıştırarak pişirin.
Kek pişip, ilk sıcaklığı çıkınca,kalıptan çıkar.Pandispanyayı ben 2 kesiyorum 
Arasına keremayı döküp,dilimlenmiş muzları yerleştirip,kapatın.ÜZerini krem şanti ile sıvayın, ve istediğiniz gibi süsleyin..

Afiyet, bal,Şeker olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates