Yine kendimi şımarttığım bir an :)


İnsan neyi seviyorsa onunla şımarıyor naparsın :)

Hele şu aralar iştahım bir açıldı ki sormayın :)

Yavaş yavaş kilo almaya başladım :)

Kilo problemi yapmıyorum.Biliyorum ki düğünüme yakın zamanda

stresten nişanlımın sözü gibi kürdan bebek olucam :)

O yüzden şimdi acısını çıkartıyım.İstediğim herşeyi yiyim dimi :)

Makarnayı haşlayıp,pişiyoruz.Tabağımıza koyup,biber'de ekleyip.
Afiyetle yiyoruz :) Ohh yarasın bana :D
Herkese hayırlı günler dilerim..Bugün annemle az kalsın

boşu boşuna hastaneye gidiyorduk :) Annem temmuz ayından beri
lifi kopmuş parmağını iyileştirmeye çalışıyor malum.
Çapa'da 25 şubata randevu verdiler.Eline yada parmağına iğne yapıcaklar
Sanırım içindeki iltihap kurusun diye.Ben öyle tahmin ediyorum.
Bugünde ayın 25 olunca.Annem randevusu geldi diye,hastaneye gidiyorduk.
Anneminde benimde dalgınlığıma geldi :) Sabah sabah uyan hazırlan
Apartmanın kapısında kâğıdım nerde diye bakıp,tarihide görünce
eve geri döndük :) Bende kan grubumu yazan kağıt almak için.
Kan merkezine gidicektim.Malum nikahta lazım olucak.
Bir başka yağmursuz bir günde giderim :)


Bu çorbayı ilk annem yaptığında çok beğenmiştim..


Sizinde beğeniceğinizi ümit ediyorum..






Malzeme:

Yarım s.b.pilavlık bulgur


Süt


Tuz


Biraz su


Yapılışı:


Bulgurları tencerede suyla biraz şişene kadar kaynatıyoruz.


Ardından yeterince süt ve tuz ekliyoruz.Biraz daha kaynayıp


iyice şişip pişince altını kapatıyoruz..Hapsi bu kaday :)



Afiyet olsun..


Nişanlımın çok beğendiği böreğimin tarifi şöyle efendim :)



Malzemeler:

5 yufka


İç harç için:

4 patates

Maydanoz

1 adet soğan

1 y.k. salça

Sıvı yağ



Sos için:

1 adet yumurta

Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ

1 s.b. süt


Yapılışı:


Patatesli iç harç için,
Patetesi  soyup, yıkıyoruz ve haşlayıp çatalla eziyoruz.
Soğanı  soyup, yıkadıktan sonra
Küp küp doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile kavuruyoruz,
Salçayı, baharat ekleyip biraz kavurup,
Patatesi, tuzu ekleyip karıştırarak  biraz karıştırarak kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz,
Yufkayı artı şeklinde 4 kesiyoruz,
Yufkaya fırça yardımıyla süt, sıvıyağ ve yumurtalı (Karıştıyoruz) sostan sürüyoruz,
Yufkanın geniş tarafına iç harçtan  uzunlamasına biraz yerleştirip rulo şeklinde sarıp (Çok sıkı sarmayın) yuvarlayıp yapıyoruz,
Uç kısmını yufkanın altına yerleştiriyoruz,
Tepsiye yerleştirip kalan sosu sürüyoruz,
Eğer sos bittiyse yine 1 yumurta çok az süt, minik sıvı yağ ile çırpıp böreklerin üzerine  sürün ve 
İsteğe bağlı susam, çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 fırında pişirin.

Afiyet olsun..
 
Blogger Templates