Malzemeler:

1 L. süt
1,5 s.b. şeker
1,5 s.b. un
Yarım yemek kaşığı margarin
1 vanilin
İsteğe bağlı 1 damla sakızı

Yapılışı:
Teflon tencereye süt,şeker,un konup,ocağa konup,pişirilir..
Tavuk göğsünü sürekli pişene kadar karıştırmak gerek.
Yoksa topaklanır,benden söylemesi  :)
Karıştırırken margarinide koyup,karıştırıyoruz.Katılaşmaya başlayınca
vanilini de ekliyoruz.Biraz karıştırıp,altını kapatıyoruz..
Islatılmış borcama döküp,soğumasını bekliyoruz.

Not: Çelik tencerede yaparsanız,pişip altını kapattıktan sonra 5 dakika mikserle çırpın..

Soğuk servis yapıyoruz...

Afiyet bal şeker olsun ...



Pazar akşamından herkeslere merhabalar efendim :) Nasılsınız? Keyifler nasıl?
Beni soracak olursanız şükürler olsun iyiyim....
Kırmızı çiçeği olan bir bebek hırkası var..:)
Bunu nişanlım almış bana jest olsun diye :) 
Birazda gönül almak için:)
Aramızda bir bebek konusu geçti,
Evlenince 35 yaşa kadar yolu var demişti bebeğin..
Bende hayatımdaki en çok isteğim olan annelik duygusunu tatmak bir an önce..
Bunun özlemini çekiyorum bayaaaaa biii :) Her insanın bir kişiliği,yarayılış biçimi vardır..
Ve benim yaratılışımda bir anaç tarafım var..Anne olmak istiyorum..Bebek gördüğümde dua ediyorum inşallah olur..
Nişanlım gönül almak için bunu almış :) 
Eee bende çok mutlu oldum :) Bebişimizin hırkası :)
Tabii inşallah kız olur bu durumda :D  
Erkek olursada evde giydiririm napiyim,çöpemi atiyim :)

Allah herkesin dua'larını,dileklerini kabul etsin...

Bayılıyorum ben bu sucuklu yumurtaya yaaa :)
 Hele yumurtanın sarısına ekmekle patlatıp,şelale gibi akması yokmu.
Nasıl güzel bir lezzettir yarabbim :)  
Herkes nasıl yapıldığını biliyordur ama
Belki bir öğrenci yada mutfağa yeni girmiş biri şimdi bu tarifi almak ister 
Onlar için nasıl yapıldığını yazalım :)



Malzemeler: 

Sucuk ve yumurta miktarı sizin kişi sayısına  ayarlanır
5 yemek kaşığı Sıvı yağ
Varsa kişi başına 2 Yumurta yoksa
Diyelim ki 3 kişisiniz 4 yumurta kırın
Sucuk
Tuz



Yapılışı:
 Öncelikle sucukları ince ince dilimleyelim...
Sonra tavamıza birazcık sıvı yağ koyalım..
Ve ocağı kısık ateş ayarın da tutarak
Sucukları önlü arkalı kızartalım..
Yani biraz kızarınca diğer tarafını çevirin,
Buna önlü arkalı denir gençler :)
İsterseniz yumurtayı çırpmadan kıralım ve kapak kapatıp kısık ayarda pişirin yada
Yada kâse'ye (tas) kırıp çok az tuz serpin,
Varsa yumurtaya 1 yemek kaşığı yumurtaya süt ekleyin yoksa su' da eklenebilir.
Yumurtayı az çırparsanız daha bir kabarır pişerken unutmayın :)
 
Blogger Templates