Yarına fikir olsun diye yada akşam yemeğine misafir geldiğinde yapabilirsiniz.
Efendim o görmüş olduğunuz nar gibi kızarmış kaşar peynirinin altında tavuk ızgaralık ve sebze var.
Bazı kasaplar da kemiksiz kalça şiş olarak geçiyor, kemikli ise kemiğini çıkarttırıyorsunuz..
Tarifi ise şöyle :
Bazı kasaplar da kemiksiz kalça şiş olarak geçiyor, kemikli ise kemiğini çıkarttırıyorsunuz..
Tarifi ise şöyle :
Malzemeler:
7 adet ızgaralık tavuk şiş (kemiği çıkartılmış olanlardan)
1 adet süt Krema
2 adet orta boy havuç
2 adet kabak
1 adet patates
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri rendesi
(isteğe bağlı tuz yerine yada çok minik tuz.
Ve tavuğu tepsiye dizdikten sonra üzerine hazır toz halinde satılan mantar çorbasından
Hem tat hem tuz katması için birazcık serpin.
Amann hepsini değil :) )
(isteğe bağlı tuz yerine yada çok minik tuz.
Ve tavuğu tepsiye dizdikten sonra üzerine hazır toz halinde satılan mantar çorbasından
Hem tat hem tuz katması için birazcık serpin.
Amann hepsini değil :) )
Yapılışı :
Tavuklar yıkanır süzgece konup, süzdürülür.
Havuç ve kabağı soymuyorum ben, hafifçe kazıtıyorum.
Güzelce yıkayıp rendeleyin, (elimle biraz sıkarak suyunu çıkartıyorum)
Patatesi de soyup rendeleyin.
Güzelce yıkayıp rendeleyin, (elimle biraz sıkarak suyunu çıkartıyorum)
Patatesi de soyup rendeleyin.
Hepsini karıştırın tuzunu ve karabiberi, kremayı ilave edip karıştırın.
Tepsiye tavukları yan yana dizin.
Kremalı sebzeli karışımı üzerine güzelce yayın.
Ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
(Çatalla tavuğun pişip pişmediğini kontrol edin)
(Üzeri hemen kızartan fırınınız varsa,
üzerini çeşmede ıslatılmış suyu sıkılmış pişirme kâğıdıyla kapatın)
Kremalı sebzeli karışımı üzerine güzelce yayın.
Ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
(Çatalla tavuğun pişip pişmediğini kontrol edin)
(Üzeri hemen kızartan fırınınız varsa,
üzerini çeşmede ıslatılmış suyu sıkılmış pişirme kâğıdıyla kapatın)
Tavuğu piştikten sonra, (Eğer koyduysanız kâğıdı alın)
rendelenmiş kaşar serpin.
Kaşar eriyince fırından alıp, afiyetle yiyin :)
rendelenmiş kaşar serpin.
Kaşar eriyince fırından alıp, afiyetle yiyin :)
0 yorum:
Yorum Gönder