Selamun Aleykum efendim.
Nisan yağmurları şükürler olsun biraz yağdı.
Kış geri geldi maalesef gibi isyan edici cümleler,
Allahın ( c.c. ) rahmetine karışmamak gerekir diyerek sözümü bitiriyim.
Her zaman yaptığımız Karnabahar Graten, sebzeli yapmıştım.

Karnabaharı benim gibi dondurucuya koyanlar yapabilir (Karnabahar mevsimi geçtiğinde) yada
Onun yerine başka sebze kullanabilirsiniz.


Malzemeler:

Küçük boy yada yarım adet karnabahar, 
2 adet pırasa,
2 adet havuç,
Büyük yemek tabakları var o miktar da ıspanak


Yapılışı:

İlk önce karnabaharı çiçek çiçek ayırıp sirkeli su da çok az diri kalıcak şekilde haşlayıp süzdüm.
Pırasanın ilk dış, kart olan katını çizik atarak alıp attım,
güzelce yıkayıp, doğradım.  
Hepsini ayrı ayrı yumuşayana kadar suda pişirdim. 
Sadece ıspanağı kaynar suda beklettim. 
Sebzeler soğuduktan sonra borcama karıştırarak güzelce yaydım. 
4 s.b. süt, 1 yumurta,  4 y.k. un, çeyrek ç.b. sıvıyağ,  tuz, karabiber çırpıp döktüm.
 Süt az gelirse 1 s.b. süt ekleyebilirsiniz.
 Bir köşesine az bişey oğlum için kıyma kavurup eklemiştim. 
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirdim.
Fırında piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip,  tekrar fırına verip biraz kızarınca fırından aldım. 

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates