Bu tatlıyı seneler önce tv de görmüştüm ama denememiştim.
Sonra tekrar sevgili Feriha ablamda görünce denedim.
Tatlı biz Türklerin alışık olmadığı biraz farklı bir tad ve ben
Bu tatlıyı üzerine karamel sos yada biraz sıvı süt reçeliyle öneriyorum.
Malzemeler:
700 ml süt ,
1 su bardağı toz şeker ,
5 adet yumurta
(4 adet kıracaktım ama küçük boy olduğu için 5 adet kırdım),
Yapılışı:
İlk önce süt ve şeker ılıtılır (şeker eriyecek kadar),
Yumurtalar bir kapta karıştırıcı ile çırpılır
(mikserle değil,çünkü mikserle çırpıldığında tatlı göz göz olur),
Çırpılan yumurtalar sütün içine ilave edilir,
isteğe göre vanilya konur,
Ve 125 derece (Yaklaşık 1 saat sürüyor) pirişilir.
(Un eklemiyorsunuz,Zamanla fırında katılaşıyor)
Afiyet olsun...
3 yorum:
Ellerine sağlık... değişik geldi ... denemek istiyorum
Oh, sound fantastic. I always love to find new good food! Thank you for sharing!
All my best and a happy time
Elisabeth
gençlik akıllılık işte bu ne güzel sunmuşsun ellerine sağlık canımsın
Yorum Gönder