Öncelikle şunu söyliyim Bu tariften 2 tepsi çıkıyor.



Malzemeler: 

2 s.b. ılık süt
1 s.b. yoğurt
1 s.b. sıvı yağ
2 yumurta (Sarılar üzerine sürülücek)
50 gr. yaş maya
1 t.k. kabartma tozu
1 t.k. şeker
2 t.k. tuz
Un

İçi için: Peynir,maydanoz


Yapılışı: Öncelikle mayayı ılık sütün içine koyup üstüne şeker serpip elimizle mıncıklıyoruz.
Diğer yandan hamur kabımıza un,kabartma tozu,tuz eklenip karıştırılır.
Mayalı sütü yavaşça döküp karıştırın. Yoğurt,yumurta beyazları ve sıvı yağ
ekleyip,yoğurun.Yumuşak bir hamur olucak. 1 saat dinlendirin.
Arada bir de hafif yoğurun ki havası insin keratanın :)
Bezeleri elimizle uzun açalım,iç koyup bağlıyalım.
Aralıklarla yan yana dizelim,yumurtalarını sürüp 5 dk. dinlendirelim.
Ve 225 derecede pişirelim..


Afiyet olsun..

3 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık canım afiyetler olsun:)

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Çok hoş görünüyorlar gülüm
bir tane aldım:)
Cici ramazanlr..

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba canım ellerine sağlık.Ben bu poğaçaya düğümlü poğaça diyorum.Sevgiler...

Yorum Gönder

 
Blogger Templates