Malzemeler:

3 yumurta
1s.b. şeker
1 vanilin
2 kabartma tozu
1,5 s.b. un (ben 2 yapıyorum,çünkü bardak büyüklüğüne göre değişiyor)
Yarım ç.b. ılık su

Kreması için :

2.5 s.b. süt
2 ç.k. un
1 ç.k. nişasta
1 s.b. toz şeker
1 vanilin

Ve Krem şanti

Yapılışı: Yumurta ve şekeri en az 15 dk. çırpın.ÜZerine
1,5 s.b. unu,kabartma tozu ve vanili ekleyip,karıştırın,ve ılık suyu ekleyip,tekrar çırpın.
Kıvam her zaman ki kıvam olacak, boza kıvamı..Sulu olursa,kabarmaz..Kalıba döküp,pişirin.
Krema için: Süt,nişasta,un,vanilya ve toz şekeri,karıştırarak pişirin.
Kek pişip, ilk sıcaklığı çıkınca,kalıptan çıkar.Pandispanyayı ben 2 kesiyorum 
Arasına keremayı döküp,dilimlenmiş muzları yerleştirip,kapatın.ÜZerini krem şanti ile sıvayın, ve istediğiniz gibi süsleyin..

Afiyet, bal,Şeker olsun :)




Genelde yumurta ile yapılan fırın sütlacına ben yumurta koymadan yapıyorum..
Herkesin denemesini tavsiye ediyorum, hafif tatlı arayanlar çok güzel bir lezzet..

Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı Şeker
1 ç.b. pirinç
1 yemek kaşığı buğday nişastası


Yapılışı:
Pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye alın üzerini geçecek kadar su (4 s.b. kadar) ekleyip,
 şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. (10dk civarı ama siz yine bakın)
Üzerine sütü, şekeri ekleyip ara ara karıştırarak bir müddet kaynatın
Küçük bir kaseye nişastayı alıp az su döküp karıştırarak açın.
Kaynayan sütten yarım kepçe alıp kâseye döküp karıştırıyorum ve
Tencereye azar azar ilave ederek karıştırıyorum.
6-7 dakika daha karıştırarak ocağı kapatın.
Sütlaçları küçük ısıya dayanıklı kâselere dökün.
Yarı'dan daha fazla doldurursanız daha iyi olur.
Kâseleri  fırın tepsisine yerleştirin ve
Tepsinin içine yarılarına gelecek kadar su koyarak
Önceden ısıtılmış 200 derece'de fırınlayın.

Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, soğuk servis yapın.


Çilek sevenler için çok güzel bir lezzet.
Hafif tatlı arıyanlar için güzel bir alternatif..

Malzemeler:

5 s.b. süt
1 s.b. şeker
1 s.b. un
1 t.k. margarin
1 paket vanilya

Üzeri için:

Yarım kg çilek
Yarım s.b. şeker 

Yapılışı:

Tencereye süt,şeker,un konup ocağın altı yakılır.
Muhallebiyi  sürekli pişene kadar karıştırın yoksa topaklanır. 
Ben düşük ayarda mikserle çırpıyorum.
Kaynarken margarinide koyup karıştırıyoruz.
Göz göz olup katılaşınca vanilyayı ekliyoruz çok az karıştırıp altını kapatıyoruz.
Islatılmış (su kalmıyacak içinde) borcama döküp,soğumasını bekliyoruz.
Robota çilek ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
Ve muhallebinin üzerine döküp güzelce sıvıyoruz...
 
Blogger Templates