Güllaç paketin üzerinde ki tarife göre yapın ama şeker miktarını biraz düşürün..

Muhallebisini Güllaç yaprak sayısının yarısına geldiğinde ekleyin,
Her tarafına gelicek şekilde yayılır,


Muhallebi tarifi için:

2,5 su bardağı süt
Yarım su bardak şeker
Yarım su bardağı un


Yapılışı:

Hesini bir tencereye alıp sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişirin, ılıtın.


Tekrar kalan yapraklar sırayla konur, aralara 1,5 kepçe şerbetinden dökülür.


Not olarak şunu belirteyim:


Sabahtan yapın ve akşam tatlı zamanına kadar dinlendirin , sütünü tamamen çeksin.

Şerbet çok sıcakken değil , ılıkken ıslatın ve

Yufkanın parlak kısmı üste bakıcak şekilde olması gerekiyor..


Son olarak Güllacı istediğiniz şekilde süsleyin..


Afiyet olsun...

4 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

hımmm biri güllaçmı dedi hemen geliyorum arkadaşım aç kapıyı :))
ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
sevgiler

Bayram Kombesi dedi ki...

Bizde ailecek cok severiz ama her defasinda ucundan aldigimla kalirim. Hemen tukeniverir. Ellerine saglik.

Unknown dedi ki...

Bu ramazanda ilk defa yaptım bende,hakikaten hafif ve çok güzel bir tatlı..Ellerine sağlık.bana Ramazanın o güzel günlerini anımsattı..

mintinin dünyası dedi ki...

ohh bu nefis bir lezzet.ellerine sağlık sevgili arkadaşım.ziyaretin mutlu etti beni.daha sık görüşelim inşallah...

Yorum Gönder

 
Blogger Templates