Gül Tatlısı
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Yoğurt,sıvı yağ,margarin karıştırılır.İçerisine irmik,un ve kabartma tozu ilave edilir.Hamur oklava ile açılır.
Çay bardağı ile hamurdan daireler kesilir.Dairelerden 5 tanesi alınır.Yan yana sadece uçlarının birazı üst üste gelecek şekilde konur.
Mesela 1 tane alın yuvarlak hamuru sağ tarafa 2, sol tarafına 2 tane hamur yerleştirin,yarısından koyucaksınız üst üste değil yani.
Rulo gibi sarılır.Ortadan bıçakla kesilerek iki parçaya ayrılır.Şekilli kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.
Fırından çıkartılıp üzerine şerbet dökülür
Afiyet olsun.
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Yoğurt,sıvı yağ,margarin karıştırılır.İçerisine irmik,un ve kabartma tozu ilave edilir.Hamur oklava ile açılır.
Çay bardağı ile hamurdan daireler kesilir.Dairelerden 5 tanesi alınır.Yan yana sadece uçlarının birazı üst üste gelecek şekilde konur.
Mesela 1 tane alın yuvarlak hamuru sağ tarafa 2, sol tarafına 2 tane hamur yerleştirin,yarısından koyucaksınız üst üste değil yani.
Rulo gibi sarılır.Ortadan bıçakla kesilerek iki parçaya ayrılır.Şekilli kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.
Fırından çıkartılıp üzerine şerbet dökülür
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder