Tarif sahibi yine Allahneverdiyse kendisine çok teşekkür ediyorum.
Farklı lezzetleri yapmayı çok seviyorum.
Ve lezzetinden tarifin yapılışından emin olduğum kişilerin tariflerini yapıyorum.
Sevdiğim insanların tariflerini yapmasını çok seviyorum.
Ömrüm yettiğince blogger arkadaşlarımın tariflerini yapmaya gayret göstericem..
Şimdilik kendinize iyi bakın..

Malzemeler:

300 gram orta yağlı kıyma
3 y.k. irmik 
1 ç.b. pirinç 
1 orta boy kurusoğan 
1 adet yumurta 
Tuz
Karabiber 
1 y.k. doğranmış maydanoz

Köfteleri tepside kaplamak için bir avuç un 

2 litre su (Çok koyu oldu bana göre siz 3lt yapın)
Yarım ç.b. pirinç

Üzeri için:

2 y.k. tepeleme tereyağ 
2 y.k. sıvı yağ 
Yarım bağ maydanoz 

Yapılışı:


Yoğurma kabına kıymayı koyun, üzerine irmik ve yıkamadan pirinci,
Rendelenmiş kurusoğanı, tuz, karabiberi ekleyip üzerine yumurtayı kırın.
Çok ince doğranmış maydanozu koyup iyice karıştırıp yoğurup (5 dk. dinlendirin) 
Harçtan fındık büyüklüğünde koparıp elimizle yuvarlayalım
Un serpilmiş tepsiye koyalım, aynı şekilde tüm harcımızı bitirelim.
Tepsideki unla kaplanması için tepsiyi ileri geri sallayın.
Suyu ocağa koyalım kaynamaya başlayınca pirinci ekleyin
Sonra köfteleri yavasça içerisine bırakalım, bir kez karıştırın.
20-25 dakika kaynatın, pirinçler pişince kıvamı yerine gelicek.
Tereyağını sıvı yağla eriticek kadar ocakta tutup ocaktan alın
Tuz, karabiberi, doğranan maydanozu ekleyin.
Tenceredeki yemeğimize ekleyin ve 1-2 kez karıştırın.

Afiyet olsun..


Sütlaç'ımıza aşkımızı yazabiliriz.
 Bunun için kalıp olmasına gerek yok ..
  Kağıda çizin, kesin.harflerin iç kısmı boş kalıcak şekilde, 
ondan sonra çay süzgeciyle tarçın serpin. 
Sütçüden alınan süt ile tatlılarınız daha da lezzetli oluyor. 


Malzemeler:

1 kg süt
1 ç.b. pirinç
1 s.b. bir parmak eksik şeker


Yapılışı:

Pirinci biraz yıkayıp süzün ve tencereye dökün.
Biraz su ekleyip (3s.b.) kaynatın.
Su artık iyice azalınca sütü ekleyin ve kısık ateşte
Yaklaşık 20 dk pişirin.
Şekerini de ilave edip 5 dk kaynatıp.
Kâselere pay edin...

Afiyet olsun..

Feriha ablamın pide tarifini görüp, pide yapma isteğim arttı.
Evde de ekmek az vardı, eşime ekmek al demiştim ama yağmur yağınca alamamış.
Benim de bundan haberim olmadan yapmaya başlamıştım ;)
Tarif için bitanecik susamcorekotu ablama çok teşekkür ederim :)


Malzemeler:

4,5 su bardağı un
1 s.b. ılık su
1 s.b. ılık süt
1 paket instant (kuru ) maya
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Malzemeler:

Yoğurma kabına un koyup ortasını açtım.
İçine sırayla malzemeyi koyup, unu azar azar yedire yedire yoğurdum ve
1 saat dinlenmeye bıraktım.
Yağlı kağıt serili olan fırın tepsisinin boyutundan 2 cm küçük hamur açılır
İsteğe bağlı mısır unu serpilir yağlı kâğıda (pastalinden duydum bunu)
Hamur tepsiye yerleştirilir ve şekil verilir. 
(Süt,sıvıyağ yada sadece sıvıyağ ile parmaklarımı bandırdım ve şekil verdim)
(20 dk tepsi de mayalandırdım)
Yumurta sarısını sürüp
Susam ve çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece de pişirilir
Piştikten sonra elimi ıslatıp üzerini çiledim ve
Temiz pamuklu beze sardım..

Hayırlı İftarlar .. ;)


Gece sahurda yemek için güzel seçenek poğaça ;)
Tarif http://cahidejibek.com/2011/02/07/pastane-pogacasi-nasil-yapilir/  aittir..
Huzurlu akşamlar...

Bu malzemelerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor..


Malzemeler:

3 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı zeytinyağı
3 y.k. şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
7-8 su bardağı bardak un

Yapılışı:


Sırayla bütün malzeyemi bir kaba alarak yumuşak hamur elde edin.
Elinize biraz yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun.
Ilık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında (100 derecede) ısıya dayanaklı bir kapta tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
Hamur mayalandıktan sonra cevizden az büyük parçalar koparıp elinizde açın.
İstediğiniz bir içten içine koyup , yarım ay şeklinde kapatıp kenar kısmından 1 cm geriden parmak uçlarınızla bastırın.
İkinci bir ay şekli gibi düşünün. 
Yada direk kapatıp yuvarlayın avucunuz da kapattığınız kısım tepsinin alt kısmına gelecek şekilde olsun..
Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
Yumurta sarısı sürüp..
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin..
 
Blogger Templates