Ramazanda vede kahvaltılarınız da güzel bir seçenek böreğimiz..
Kişi sayınıza göre ayarlayın ben 1 adet yufka ile yaptım..
Malzemeler:
1 adet yufka
4 adet ince kesilmiş pastırma
İnce dilim halinde kesilmiş kaşar peyniri
Tabakta bitmeyen beyaz peyniri de serpiştirdim
1 yumurta
Yarım ç.b. yoğurt
Yapılışı :
Yufkanın bir kenarına yan yana pastırmayı dizin.
Üzerine kaşarları yerleştirin.
İnce dilim halinde kesilmiş kaşar peyniri
Tabakta bitmeyen beyaz peyniri de serpiştirdim
1 yumurta
Yarım ç.b. yoğurt
Yapılışı :
Yufkanın bir kenarına yan yana pastırmayı dizin.
Üzerine kaşarları yerleştirin.
Peyniri de serpiştirdim.
Yoğurt ve yumurtayı kâse de çırpıp.
Fırçayla yufkaya sürdüm.
Ve dürüm yapar gibi pastırmalı taraftan sardım.
Tekrar daire rulo şeklinde sardım uç kısmı yufkanın altına yerleştirdim.
Kalan yoğurtlu yumurtayı da yufkanın üzerine sürdüm.
Ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirdim.
Afiyet olsun
Yoğurt ve yumurtayı kâse de çırpıp.
Fırçayla yufkaya sürdüm.
Ve dürüm yapar gibi pastırmalı taraftan sardım.
Tekrar daire rulo şeklinde sardım uç kısmı yufkanın altına yerleştirdim.
Kalan yoğurtlu yumurtayı da yufkanın üzerine sürdüm.
Ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirdim.
Afiyet olsun
2 yorum:
Pastırma ve kaşar peynirin keyifli valsi misali bu börek…
En sevdiğim ikili yanyana eeee daha ne olsun değil mi?
Ellerine sağlık canım, sevgiler…
Elinize saglik.
Yorum Gönder