Çoğu blog arkadaşımın bildiği tarifi aynı olan süt reçelini bende yaptım.
Tadını merak edenler için belirtiyim. Çok lezzetli inanın sallamıyorum :)
Eşime süt reçeli yaptım dediğimde tadı güzel değildir yüz ifadesinden sonra
Tadına bak dedim ve baktıktan sonra gözleri bir açıldı :D
Tarif şöyle...


Malzemeler

5 su bardağı süt (Sütçüden alın mümkünse.Yoksa cam şişede satılanlardan)
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu yada karbonat



Yapılışı:


(Sütçüden aldıysanız sütü ilk başta kendi başına bir süre kaynatın.
Ilıdıktan sonra şekeri ilave edin)
Boyu yüksek olan bir tencereye sütü ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı silme karbonat ekleyip (altı kısık olsun.Karbonatı ekleyince köpürüyor ama ben kısıkta yaptığım için o kadar kabarmadı)
Çırpma teliyle sık sık karıştırın.
(Burda önemli olan sık sık karıştırmak)
Bunun için biraz boş vaktiniz olduğu bir zamanda yapmanız lazım.
Çünkü rahat bir saat, 10 dk sürüyor, (Saat farklılık gösterebilir) zamanla rengi dönücek.
Ben 5 dk bir karıştırdım.
Cıvık muhallebi kıvamında olucak.
Soğudukça kıvamı katılaşacak.
Kapaklı kavanoza boşaltın soğuyunca kapatın.
Bu arada miktar kaynadıkça azalıyor.
Ve 2 ay içinde tüketin (Tabi 3 günde bitmezse ;) )

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates