Hamuru 5 parçaya bölün.Biri küçük olsun.Aşağı da gördüğünüz hamurdan
3 tane açıp kesikler atın.




Bir hamuru tepsinin boyutuna göre açın. Çizik attığınız hamurları enine ikiye katlayın.



Katladığınız çizikli hamuru, düz açtığınız hamurun kenar kısmına yerleştirin.
Katlı kısımları biraz çevirip yuvarlaklığını belirginleştirin.
Diğer iki tane çizikli hamuru aynı şekilde biraz alt alta yapıp yerleştirin.


Küçük hamuru gül şeklinde yapıp ortaya yerleştirin.Benim bu ilk ve acele yapışım :)
Tepside de biraz mayalanmaya bırakın.Piştikten sonra daha da kabarık, güzel olucak :)




Tarifi sevgili SiedaNur  ablamdan aldım. Kesndisine teşekkür ederim.
Bardak farklılığından dolayı benim ekmeğim biraz daha küçük oldu.
(Klasik eskilerden beri var olan düz bardak)
O yüzden benim ölçümle küçük ailelere tavsiye ederim :)
Tabi SiedaNur ablamın sitesindeki tarifi yarıya düşürerek yapailirsiniz.
Artı ayrıntılı fotoğraflar da mevcut..


Malzemeler:

400 ml. ılık süt (2 s.b.)
42 gram. Taze maya ( 1 paket)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta ( Beyazını hamurun içine, sarısı üzerine sürmek için)
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı  üzüm sirkesi
Aldığı kadar un


Yapılışı:

Şekeri, maya ve ısıtılan sütün içinde çözülür ve kabarması beklenir. (yaklaşık 5-6 dk.)
Zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın
Maya karışımına ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Yumuşak bir hamur olucak.
Yoğurma kabınızın ağzını kapatın.
Ve iki katı olana kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya
Pasta kalıbında istenilen şekil verilir, tekrar mayalanmaya bırakılır.
Mayalandıktan  sonra az zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt  çırpılmış yumurta sarısı sürülür.

Susam ve Çörek Otu serpilir.
Önceden ısıtılmış fırın da 175 derecede kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates