Çatlak ve şekilsiz beze buyurmazmısınız? 🙈 🙈 
Annemde krem şanti sıkma torbası olmayınca bende buzdolabı poşetine koydum,
az delip sıktım 🙈 
İnternette araştırıp en son da kekevi.com a baktım video olarak. 
Bir daha ki sefere çatlamazlar inşaAllah 😄 
Çatlasalarda patlasalarda yerim yani 😄 
Evde var olan yumurta beyazlarını değerlendiriyim dedim 😋


Malzemeler:

5 adet yumurta beyazı, hiç sarısından bulaşmayacak.
1 çimdik tuz
3 ç.b. toz şeker

Yapılışı :
Yumurta beyazı ve tuzu cam yada çelik tarzı bir kapta 5-10 çırptım.
 Sonra şekeri ekledim, şeker iyice eriyip pürüzsüz olana dek çırptım.
İster kaşıkla ister torbayla istediğiniz şekli verip
Yağlı kağıt serili 2 tane tepsiye az aralıklı sıktım.
Ve önceden ısıtılmış 100 derecede 3 saat pişirdim.
Fırınınız yüksek ayarda olursa üstleri kızarır ve içi pişmez efendim :) 
Afiyet olsun :)

1 yorum:

sarkaç dedi ki...

ellerinize sağlık. çatlayan olursa da ufalayıp pasta süslemede kullanmak gayet güzel oluyor.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates