Soma faciasından dolayı aslında artık içimden tarif eklemek gelmiyor..
Ama hayat bir şekilde acısıyla tatlısıyla devam etmek zorunda.
Şehit olanlara Allah'tan rahmet, Yaralılara şifa diliyorum..
Yüce Rabbim hayatta olan eşlerine, çocuk , anne , babalarına 
Sabır ve güç versin. Bu saatten sonra artık onların güçlü olmaları önemli
Ve bunun da biz Türk halkı olarak maddi , manevi yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz..
Maddi durumu iyi olanların para , Maddi durumu iyi olmayanların
Hiç olmazsa dua ile yanlarında olmalılar. Ve tabii ki bu destek gösterilmemeli.
Yani bir elin yaptığını diğer el duymamalı ki gerçekten iyilik olsun..
Allah bir daha böyle kötü olaylarla karşılaştırmasın inşaAllah.. Aminn....
Lafı daha fazla uzatmadan tarifimize geçiyorum..



Malzemeler

1 paket margarin (eritilmiş, oda ısısına getirilmiş )

Yarım su bardağı sıvı yağı  

1 s.b. yoğurt  

1 s.b. irmik  

4 s.b. un  (Bardak büyüklüğüne göre değişebilir)

1 ç.k. sirke

1 paket vanilya  

1 paket kabartma tozu


Şerbeti için;

4 s.b. su  

4 s.b. toz şeker  

1 t.k. limon suyu



Yapılışı

Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın.

Kaynayınca içine limon suyu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatın ve ocağı kapatıp , soğutun.

Karıştırma kabın içine eritip soğuttuğumuz margarini dökün.

Üzerine sıvıyağı, yoğurt ve irmiği dökün.

Kabartma tozu ,vanilya, unu azar azar döküp ,
 kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin..
Hamurdan portakaldan biraz büyük parça koparıp,
Merdaneyle açıp bir çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. 
Yarım cm kalınlığında olmalı.
Daireleri birbirlerinin yarı kısımdan üstlerine koyup en alttakinden dışa doğru rulo yaparak sarın.
Ruloyu ortadan kesin ve o gülünüzü yağlanmış tepsiye alın.
5'li biraz daha büyük yapmak isterseniz ilk bir tane ortaya koyun
Yarıdan sağ ve sol kısımlara 2 şer tane merdiven gibi dizin.
Rulo yapıp keskin bıçakla yavaşça kesin.
Tüm hamur bitene kadar bu işlemleri yapıp gülleri tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
Pişen hamurlar sıcakken üstlerine 
Soğuk şerbetini dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.

Afiyet olsun. ..

1 yorum:

sarkaç dedi ki...

Amin, Dualar kabul olsun inşallah.
Emeğinize sağlık, çok zahmetliymiş yapımı. Ama çok da güzel olmuş.

Yorum Gönder

 
Blogger Templates