Akşam misafiriniz varsa. 
Hindistan cevizli,muhallebili Güllaç yapmanızı tavsiye ederim.
 (Muhallebi hazırlayıp,ara ara karıştırarak soğutun)
 Güllaç paketin üzerinde yazan şeker miktarını 
1-2 bardak eksik yapın çok tatlı olmasın.
Şerbetin sıcaklığı ılıktan biraz soğuya yakın olsun.
(Oda sıcaklığından biraz sıcak) 
Güllacı ebatında tepsiye yerleştirip 2-3 kepçeyle ıslatın. 
Biraz hindistan cevizi,pudra şekeri serpin
 sonra yine güllacı yerleştirin 
(parlak kısmı yukarı bakıcak) ıslatıp,
 hindistan cevizi,pudra şekeri serpin.
Güllaç yapraklarının yarısına gelince ıslatıp,muhallebiyi dökün.
Yine yaprak yerleştirip,aynı işleme devam edin.
İsteğe bağlı şerbete gül suyuda eklenebilir.
Ama herkes beğenmeyebilir.
Son 2-3 kepçe şerbetten ayırın.
Güllacı buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
Servis yapıcağınıza yakın oda sıcaklığındaki şerbeti döküp,az bekleyin.
Ve istediğiniz gibi sunum yapın.
 Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Blogger Templates