Keyifli bir hafta olsun efendim ;)
İşkembe çorbasını çok severim.
Küçüklüğümden beri işkembeyi hep terbiyesiz yapardı annem.
Bu sefer terbiyeli ve  Allahneverdiyse.blogsot.com.tr  tarifiyle yaptım.

Herkese tavsiye ediyor ve kendisine çook teşekkür ediyorum.



Malzemeler:

2 kg dana işkembesi (Kişi sayısına göre değişir+İşkembe pişince küçülür)

10 s.b. et suyu yoksa normal su ekleyin

2 y.k. margarin

2 y.k. dolusu un

5 yumurta sariısı

1.5 limonun suyu

Yarım çay bardagi sirke

Tuz

 Karabiber


İsteğe bağlı servis için

1 çay bardağı sirke

4 diş dövülmüş sarımsak

2 y.k. tereyağ

2 kahve kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:


Öncelikle işkembeyi temizleyin küçük parçalar halinde kesin .

Tencereye işkembelerin üzerini örtecek kadar su ve 
Sirkeyi ekleyip ocağa koyun bir taşım kaynatın suyunu süzüp dökün.
Diğer bir tencereye yağ, unu ekleyip az kavurun.
Üzerine et suyunu ilave edip işkembeleri,tuz, karabiber ekleyin.
İşkembeler iyice yumuşayıncaya kadar pisirin . 
Ben düdüklü de kısık ayarda 2 saat pişirdim.
Bir kabın içinde yumurta sarılarını, limon suyunu çırpın.
İşkembe tenceresini kenara alıp çorbadan bir kaç kepçe yumurtaya ekleyin sonra 
 Karışımı çorbaya karıştırarak yavaşca ekleyin , tekrar ocağa koyup bir taşım kaynatın
Çok kaynatırsanız terbiyesi kesilir . 

Servis için sarımsağı ezip sirke ile karıştırın.
Küçük tavada tereyağını eritip kızdırın içine kırmızı biberi ekleyin.
İsteğe bağlı tüketin..

Afiyet olsun. ..

1 yorum:

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Ellerinize sağlık çok severim ama ev yapımı olursa:))Meleğimin tarifi de eminim sizin ellerinizle birleşince çok lezzetli olmuştur..Sevgiler..

Yorum Gönder

 
Blogger Templates